Kies uw KantoorKies uw KantoorExlooZuidbroek Ma - Vr 09:00-17:00 0591 - 549 292 [email protected] Ma - Vr 09:00-17:00 0598 - 451 751 [email protected]
Uw Adviseur
in de regio
Persoonlijk
en betrokken
Vertrouwd door
500+ klanten
Contact Opnemen

Sparen, aflossen of investeren in duurzaamheid?

Huis Verzekeringen > Blog > Sparen, aflossen of investeren in duurzaamheid?

Als je meer inkomsten hebt dan uitgaven, houd je geld over. Wat doe je ermee? Sparen, je hypotheek aflossen of je huis verduurzamen?

Bovengenoemde is een vraag waar u als huiseigenaar behoorlijk mee kunt worstelen. Wij zetten de belangrijkste voor- en nadelen van de drie opties voor u op een rij.

Sparen

Het grote voordeel van een spaarpot is dat je altijd voldoende geld hebt om een tegenslag te kunnen opvangen, of iets leuke of extra’s mee te doen. Het hebben van een buffer is daarom altijd verstandig. Maar je hoeft niet altijd een groot kapitaal al reserve te hebben.

Aflossen.

Aflossen heeft twee voordelen. Ten eerste gaan je maandlasten omlaag, omdat je minder schuld hebt en dus minder rente hoeft te betalen. Ten tweede wordt jouw huis voor een groter deel jouw eigendom. Bij verkoop houd je dus meer over. Afhankelijk van hoeveel je hebt afgelost, kun je daarnaast misschien nog een rentekorting krijgen op je hypotheek, omdat je in een lagere risicoklasse valt.

Verduurzamen

Afhankelijk van de maatregelen die je treft om jouw huis te verduurzamen, kun je forse rendementen halen. Een ander voordeel is dat je het energielabel van je huis verbetert. Daardoor wordt het meer waard. En als je de woning verkoopt, gaat dat veel sneller met een gunstiger label.

In het gunstigste geval wordt je huis zoveel meer waard, dat het gevolgen heeft voor je hypotheekrente. Je kunt namelijk een rentekorting krijgen als je in een lagere risicoklasse valt. En natuurlijk draag je met een duurzamer huis ook jouw steentje bij aan een beter milieu en daarmee aan de toekomst van de wereld.

Wat voor u de beste keuze is, hangt af van veel factoren. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Leave a Reply