Kies uw KantoorKies uw KantoorExlooZuidbroek Ma - Vr 09:00-17:00 0591 - 549 292 [email protected] Ma - Vr 09:00-17:00 0598 - 451 751 [email protected]
Uw Adviseur
in de regio
Persoonlijk
en betrokken
Vertrouwd door
500+ klanten
Contact Opnemen

Helmplicht snorfiets

Huis Verzekeringen > Blog > Helmplicht snorfiets

Vanaf 1 januari jl. geldt er een helmplicht voor alle snorfietsers en hun passagiers. Veel eigenaren laten nu hun snorfiets keuren tot bromfiets. Dit omdat ze tóch een helm moet dragen, waarom dan niet kiezen voor een hogere snelheid van 45 km/h.

Het omkeuren van een snorfiets tot bromfiets is redelijk eenvoudig. Indien de snorfiets voldoet aan een bepaalde Europese typegoedkeuring is de keuring in feite een formaliteit en kan het kenteken worden aangepast. De eigenaar kan hierdoor gewoon op zijn/haar scooter blijven rijden, alleen dan wel een stukje harder.

De verzekering

Wanneer de eigenaar zijn/haar snorfiets heeft laten omkeuren tot bromfiets en er een nieuwe kentekenplaat is aangevraagd, is het van belang dat het wordt doorgegeven aan de verzekeringsadviseur. De huidige verzekering dient namelijk te worden stopgezet en er dient een bromfietsverzekering te worden afgesloten.

Heb jij jouw snorfiets laten omkeuren tot bromfiets? Neem dan contact met ons op.