Kies uw KantoorKies uw KantoorExlooZuidbroek Ma - Vr 09:00-17:00 0591 - 549 292 [email protected] Ma - Vr 09:00-17:00 0598 - 451 751 [email protected]
Uw Adviseur
in de regio
Persoonlijk
en betrokken
Vertrouwd door
500+ klanten
Contact Opnemen

Energiebesparende voorzieningen

Huis Verzekeringen > Blog > Energiebesparende voorzieningen

Wanneer je een woning koopt en je bent van plan deze te verduurzamen, kan je een hoger hypotheekbedrag lenen dan normaal het geval is. Financier je de energiebesparende voorzieningen mee? Dan mag je 106% van de waarde van de woning lenen, hetgeen normaliter 100% is.

Om er zeker van te zijn dat het extra geld besteed wordt aan energiebesparende voorzieningen, worden deze gelden in een bouwdepot gestort. Wanneer er kosten gemaakt worden, kunnen de nota’s ingediend worden en wordt dit uit het bouwdepot betaald.

Wat zijn energiebesparende maatregelen en voorzieningen?

ɞ Zonnepanelen

ɞ HRR++ beglazing

ɞ Isolatie van dak, gevel, leiding of vloer

ɞ Een warmtepomp

Heb je al een koophuis, dan kan het een mogelijkheid zijn om de huidige hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten. Als je de verhoogde hypotheek gebruikt voor woningverbetering, is de rente die je hierover betaalt fiscaal aftrekbaar.

Wil je informatie over energiebesparende voorzieningen en/of een afspraak met onze hypotheekadviseur? Neem dan contact met ons op.