Kies uw KantoorKies uw KantoorExlooZuidbroek Ma - Vr 09:00-17:00 0591 - 549 292 [email protected] Ma - Vr 09:00-17:00 0598 - 451 751 [email protected]
Uw Adviseur
in de regio
Persoonlijk
en betrokken
Vertrouwd door
500+ klanten
Contact Opnemen
Huis Verzekeringen > Blog > Inflatie

Een ander woord voor armer worden

De inflatie is de afgelopen maanden de pan uitgerezen. In augustus noteerde De Nederlandsche Bank een percentage van bijna 15%.

Kort gezegd is inflatie de waardevermindering van geld. Een inflatie van 10% betekent dat de kosten voor levensonderhoud gemiddeld 10% hoger zijn geworden. Dat wat je vroeger kocht voor €1,-, koop je nu voor €1,10. Op zulke kleine bedragen lijkt dat mee te vallen, maar met een volle boodschappenkar ga je het verschil wel merken.

Wat kan je doen?

Helaas kan je zelf weinig meer dan extra op je uitgaven te letten.

Hieronder enkele tips om te besparen.

  • Inzicht in je financiën. Maak een goed overzicht en kijk nauwkeurig wat je uitgeeft en waaraan.
  • Inzicht in je uitgaven begint met een overzicht. Een (digitaal) huishoudboekje kan je daarbij helpen.
  • Rood staan. Als je je uitgaven goed beheert, is de kans op rood staan een stuk kleiner. Nu staat 1 op de 3 Nederlanders wel eens in het rood, terwijl rood staan erg duur is. Je betaalt vaak 9% rente (of meer) over je negatieve saldo.
  • Om te kijken of je kan besparen op de verzekeringen, is het verstandig om een afspraak te plannen met een financieel adviseur.

Wil je een afspraak met onze adviseur om de verzekeringen door te nemen óf om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.